T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / KIZILTEPE - Bektaşı İlkokulu

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Bakan Tekin, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında öğretmen atamalarına ve yeni müfredat taslağına ilişkin açıklamada bulundu.

  Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomi kurmaylarıyla öğretmen atamalarına ilişkin son bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Tekin, elde edilen rakama göre MEB Personel Genel Müdürlüğünce branş dağılımına yönelik simülasyon yapıldığını belirtti.   Mümkün olan en fazla sayıda öğretmeni aralarına dâhil etmek için ciddi çabalar sarf ettiklerini aktaran Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki talimatları doğrultusunda ki o da aynı şekilde mümkün olduğunca fazla genç arkadaşımızı sürecin içerisine dahil etmemiz konusunda hem bizi hem de Hazine ve Maliye Bakanımızı talimatlandırmıştı zaten... Biz de bu çerçevede çalıştık." ifadesini kullandı.  

 

Bakan Tekin, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında öğretmen atamalarına ve yeni müfredat taslağına ilişkin açıklamada bulundu.   Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomi kurmaylarıyla öğretmen atamalarına ilişkin son bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Tekin, elde edilen rakama göre MEB Personel Genel Müdürlüğünce branş dağılımına yönelik simülasyon yapıldığını belirtti.   Mümkün olan en fazla sayıda öğretmeni aralarına dâhil etmek için ciddi çabalar sarf ettiklerini aktaran Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki talimatları doğrultusunda ki o da aynı şekilde mümkün olduğunca fazla genç arkadaşımızı sürecin içerisine dahil etmemiz konusunda hem bizi hem de Hazine ve Maliye Bakanımızı talimatlandırmıştı zaten... Biz de bu çerçevede çalıştık." ifadesini kullandı.   Tekin, son 4 yılda hem Türkiye'de hem de dünyada ekonomik ve sosyal hayatı alt üst eden, arzu edilmeyen gelişmeler yaşandığını, bunun sonucunda da ekonomik anlamda ülkeye ciddi şekilde mali boyutları olan bir süreç gerçekleştiği değerlendirmesinde bulunarak şöyle konuştu: Dolayısıyla içinde bulunduğumuz konjonktürde, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bahsettiğim parametreler ışığında Hazine ve Maliye Bakanlığımızla 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık. Öğretmen adayı arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Eğitim camiamıza hayırlı olsun. Dediğim gibi değerlendirdiğimiz bütün bu parametreler neticesinde elde ettiğimiz rakam, bu. Bu rakam üzerine Personel Genel Müdürlüğümüz branş dağılımlarıyla ilgili olarak çalışmalarını yürüttü. Ben daha önce de çok defa söylemiştim. Millî Eğitim Bakanı olarak benim 'Şu branş önemlidir.' ya da 'Şu branş önemsizdir.' gibi bir bakış açım yok. Atama alanlarına başlık olarak seçilen 130'a yakın branşın tamamı benim için eşit önemdedir. Dolayısıyla bunu yaparken de daha önce söylediğim gibi ihtiyaçlarımız, elimizdeki kadro miktarı, bu çerçevede bir simülasyon oluşturduk ve branş isimlerini kapatarak ihtiyaçlar doğrultusunda bir dağılım yapılmasını istedik.
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.05.2024 - Güncelleme: 08.05.2024 16:26 - Görüntülenme: 13
Kaynak: https://www.meb.gov.tr/20binogretmenatamasiyapilacak/haber/33636/tr
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
meb,atama,kızıltepe,